Bakan Yıldırım: Gün batmadan üç büyükşehir hızlı trenle dolaşılacak/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AssisTT İzmir Çağrı Merkezi'ni açtı. 100 kişinin istihdam edildiği merkezin açılış töreninde konuşan Yıldırım, Türkiye'nin her alanda geliştiğini söyledi.Bunun son örneğinin hızlı trenler olduğunu belirterek, "Havayolu, halkın yolu oldu. Hızlı trenle Türkiye'nin şehirlerine birer birer yayılmaya başladık. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya; şimdi sırada Ankara-İstanbul veAnkara-Sivas var. Bunların da inşaatı devam ediyor ama Türkiye'nin öncü şehri, ilklerin şehri İzmir mahrum mu kalacak? İzmir-Ankara yüksek hızlı tren projesini de bu sene ihale ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Artık İzmir-Ankara 3 saat, bilemedin 3,5 saat. Otoyol da yapılıyor, bitince 3 saat de o. İster İstanbul'a git, ister Ankara'ya, ikisi de aynı. Canın sıkıldı, oradan da İstanbul'a. Gün batmadan üç şehri dolaşabileceksiniz. Hızlı tren, Avrupa'nın beş ülkesinde var, altıncısı Türkiye. Avrupa Birliği (AB)'nin 27 üyesi var, üye olmayan Türkiye'de de hızlı tren var. AB ister istesin ister istemesin, Türkiye kendi yolunu kendi çiziyor." dedi.

AssisTT İzmir Çağrı Merkezi'nin açılışının kendisini yıllar öncesine götürdüğünü söyleyen Bakan Yıldırım, "Aklıma gençlik yıllarım geldi. Telefon etmek için Galatasaray'ın Çiçek Pasajı'na giden bir ara sokak vardı. Telefonu yazdırırdık, 'Yarın öğleden sonra gel.' derlerdi. Acele telefon edeceğim diye müracaat ediyorsunuz, sıra geliyor, dört kişi aynı anda konuşuyor. Bir telefon alacağız, 10 sene bekleniyordu. Torpil bulup telefon bağlatandan daha mutlu biri yoktu. Bugünleri Türkiye yaşadı ama artık bırakın evlerdekileri, herkesin cebinde iki tane telefon var. Dokuz senede Türkiye'yi erişilen, ulaşılan bir ülke haline getirdik. Zannetmeyin bir İzmir böyle; Hakkari de, Iğdır da, Şırnak da böyle. Her yerde iletişim, ulaşım var. Bölünmüş yollarıyla, iletişim otobanlarıyla Türkiye, cumhuriyetin 100. yılına, 2023'e hazır hale geldi." şeklinde konuştu.

İzmir'de genç nüfusun fazla olduğunun ve istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, bu kapsamda genel seçimen önce "35" plakaya 35 proje hazırladıklarını söyledi. Bunların tek tek hayata geçirildiğini ifade ederek, "Bizde sözler, suya yazılan yazılar gibi değildir. Bizde söz namustur. Söz verdik mi bitmiştir. Projeleri yaparken bir yandan da gençlerimize iş bulup yüklerinin hafifleteceğiz. En kolay iş nasıl bulunur? Bilişimle. Fabrika yapmak uzun iş, çok masraf edeceksin. Makineler, fabrika binaları, büyük büyük arsalar. Yapacaksın, sonunda 60, bilemedin 100 kişi çalışacak ama burada 300-500 kişiyi iş yapacak hale getiriyoruz." dedi.

İZMİR DİJİTAL ARŞİV ŞEHRİ OLACAK

Sadece çağrı merkezileriyle yetinmediklerini vurgulayan Ulaştırma Bakanı, "Yine dijital arşiv şehri için söz verdik, adımını yıl sonuna kadar atıyoruz. Bütün sektörler, şirketler, daireler, kurumlar evrakları yazıyor, dosyalıyor, binanın alt katına dolduruyor. Sığmıyor, yeni bir bina tutuyor. Şimdi bu arşivleri, avuç içine girecek hale getiriyoruz. El kadar zımbırtılar var, milyonlarca, milyarlarca bilgi taşıyor. Kocaman bir şirketin bilgilerinin hepsi orada. İşte bu dijital arşivleme. Mesela emekli olacaksınız, 25 sene önceki evrağınız lazım. Prim yattı mı, eksik var mı, hemen bilgisayardan girip bilgileri alıp önünüze koyuyorlar. Evraklar hepsi taranacak, sanal ortama aktarılacak. Bu da muazzam bir iş yükü. İzmir'in gençleriyle bunu yapacağız. Binlerce gencimiz, Türkiye'nin dijital arşiv sistemini oluşturacak." diye konuştu.

'HİÇ KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİL, HİZMET EDEN SEÇİLİR'

Yapılanların lütuf olmadığının altını çizen Bakan Binali Yıldırım, "Bu bizim boynumuzun borcudur. Bu millet yemiyor içmiyor, biriktiriyor, vergi veriyor, bizlere maaş veriyor. Görevimiz, sizleri başımızın üzerinde taşımaktır. Bundan başka hiçbir hakkımız yok. Milletvekillerinin işi de bu, bizim de işimiz bu. Kimse afra tafra yapmasın. Yetkiyi veren, günü gelir küt diye elinden alır. Sokağın ortasında kalırsın. Vatandaş seni seçtiyse ona gözünün içi gibi bakacaksın. 'Emrin ne, ne istiyorsun?' diyeceksin, hatırını soracaksın, ihtiyacını göreceksin. 'Artık ben buraya geldim, vatandaşla işim olmaz.' diyemezsin. Bunlar sayılı günler, göz açıp kapayıncaya kadar gidiyor. Sandık gelip ortaya kondu mu bizi de sancılar tutuyor. İyi hizmet verdiysen vatandaş, 'Buyur, yola devam.' diyor. İzmir bunu iyi bilir. Hizmet eden, her zaman bu milletten karşılığını fazlasıyla almıştır. İşte bakın AK Parti'ye, yüzde 34,5, 40, 47 ve nihayet 50. Kara kaşımıza, adımıza, şanımıza mı meraklı bu millet? Hizmete oy veriyor. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. İş yapan, hizmet eden desteği artarak seçilir." dedi.

Bakan Yıldırım, tören sonunda Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, AssisTT Genel Müdürü Adil Zembat ve müşteri hizmetlerinden sorumlu Avea Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat ile birlikte AssisTT İzmir Çağrı Merkezi'ni açtı ve binayı gezdi. Bu arada çağrı merkezinde, Batman'dan telefon eden Emre Kocan isimli astsubaya cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber